Betaalbare Asbestkeuring in Aarschot, met Asbestattest

Asbestcontrole nodig? Ecotest helpt graag

Ecotest biedt een snelle en betaalbare service voor het opmaken van een asbestattest voor uw pand in Aarschot, wat verplicht is bij de verkoop van woningen met een bouwjaar van 2000 of ouder (Actieplan Asbestafbouw Vlaanderen). Aangezien gebouwen gebouwd vóór 2001 vaak asbest bevatten, is het belangrijk om een asbestinventarisatie uit te laten voeren door een erkend deskundige. Zo bekomt u een geldig asbestinventarisattest voor uw Aarschots pand. Enkel een gecertificeerd asbestdeskundige mag zo’n attest opmaken na een grondige inspectie ter plaatse.

asbestkeuring aartselaar met asbestattest aartselaars pand
inspectie asbestinventaris huis

Aarschots pand met asbest?
Onze voordelen:

Ecotest stelt het verplichte asbestattest op bij de verkoop van uw Aarschotse woning die gebouwd is in 2000 of eerder. Asbestanalyse en asbestverwijdering zijn cruciaal voor een veilige woningverkoop in Aarschot.

  • Officieel erkend door COPRO: procescertificaat asbestdeskundige inventarisatie
  • Goedkoopste prijs voor asbestkeuringen in Aarschot
  • EPC + asbestcontrole in 1 keer mogelijk
  • Ervaren controleurs met goede opleiding
  • Snel een afspraak mogelijk

Asbest- EN EPC-attest nodig in Aarschot?

Niet enkel in Aarschot!

Ecotest, een onafhankelijk consultancybureau gespecialiseerd in energieprestatiecertificering en EPB-rapportage, heeft tevens expertise in de certificering van asbestinventarisaties voor Aarschotse huizen. Onze geaccrediteerde specialisten verrichten visuele en niet-invasieve controles op uw onroerend goed in Aarschot om potentieel asbesthoudende materialen te detecteren en te documenteren. Deze controles zijn in overeenstemming met de Vlaamse wetgeving, en het verplichte asbestcertificaat, noodzakelijk sinds 23 november 2022 voor gebouwen opgetrokken voor 2001, wordt na de inspectie verstrekt.

Oude Aarschotse woning? Asbestinventarisattest verplicht

Sinds 2022 vereist de regering een asbestcertificaat voor de verkoop van oudere woningen (vóór 2001) als onderdeel van het Actieplan Asbestverwijdering, niet enkel in Aarschot, maar in heel Vlaanderen. Gecertificeerde ECOTEST-inspecteurs beoordelen uw Aarschotse woning grondig via visuele inspecties en staalnames om asbest te detecteren en documenteren dit in een asbestinventarisatiecertificaat. Bij ECOTEST bent u verzekerd van een competitief tarief met behoud van hoogwaardige asbestexpertise.

Veelgestelde vragen

Hier zijn wij sterk afhankelijk van de oplevertermijn van de labo’s. Ook hier rekenen we met een oplevertermijn van 10 werkdagen.

Ja, u kunt bij ons beide uw asbest- en EPC-attest verkrijgen door middel van een inspectie. ECOTEST biedt bovendien de meest marktconforme tarieven voor deze diensten, aangezien deze onze kernactiviteiten vormen. Klik hierna indien u enkel een asbestattest of EPC-attest nodig heeft.

Ja, wij zijn niet enkel actief in Aarschot. Onze asbestkeuringdiensten leveren we in heel Vlaams-Brabant, alsook een deeltje van Limburg en Antwerpen.