Professionele Asbestkeuring in Leuven, met Asbestattest

Asbestinspectie nodig? Wij helpen graag!

Ecotest biedt een snelle en betaalbare service voor het opmaken van een asbestattest voor uw pand in Leuven, wat verplicht is bij de verkoop van woningen met een bouwjaar van 2000 of ouder (Actieplan Asbestafbouw Vlaanderen). Aangezien gebouwen gebouwd vóór 2001 vaak asbest bevatten, is het belangrijk om een asbestinventarisatie uit te laten voeren door een erkend deskundige. Zo bekomt u een geldig asbestinventarisattest voor uw Leuvens pand. Enkel een gecertificeerd asbestdeskundige mag zo’n attest opmaken na een grondige inspectie ter plaatse.

asbestkeuring leuven met asbestattest voor leuvense woning of appartement
inspectie asbestinventaris huis

Leuvens pand met asbest?
Onze voordelen:

Ecotest stelt het verplichte asbestattest op bij de verkoop van uw Leuvense woning die gebouwd is in 2000 of eerder. Asbestanalyse en asbestverwijdering zijn cruciaal voor een veilige woningverkoop in Leuven.

  • Officieel erkend door COPRO: procescertificaat asbestdeskundige inventarisatie
  • Goedkoopste prijs voor asbestkeuringen in Leuven
  • EPC + asbestcontrole in 1 keer mogelijk
  • Ervaren controleurs met goede opleiding
  • Snel een afspraak mogelijk

Asbest- EN EPC-attest nodig in Leuven?

Professionele inspecties in Leuven en daarbuiten!
Wij zijn:

Ecotest, een zelfstandig consultancybureau gespecialiseerd in EPB- en EPC-beoordelingen, excelleert ook in het verstrekken van asbestcertificaten voor Leuvense huizen. Onze erkende professionals voeren niet-invasieve, audiovisuele controles uit op uw vastgoed in Leuven om mogelijke asbesthoudende stoffen te identificeren en vast te leggen. Deze beoordelingen zijn in lijn met de Vlaamse asbestwetgeving, en het noodzakelijke asbestcertificaat, sinds 23 november 2022 een vereiste voor gebouwen opgericht vóór 2001, wordt na afronding beschikbaar gesteld. U kunt rekenen op onze Leuvens expertise voor accurate asbestinventarisatie.

Oude Leuvense woning? Asbestinventarisattest wellicht verplicht

Sinds 2022 vereist de regering een asbestcertificaat voor de verkoop van oudere woningen (vóór 2001) als onderdeel van het Actieplan Asbestverwijdering, niet enkel in Leuven, maar in heel Vlaanderen. Gecertificeerde ECOTEST-inspecteurs beoordelen uw Leuvense woning grondig via visuele inspecties en staalnames om asbest te detecteren en documenteren dit in een asbestinventarisatiecertificaat. Bij ECOTEST bent u verzekerd van een competitief tarief met behoud van hoogwaardige asbestexpertise.

Veelgestelde vragen over asbest

Hier zijn wij sterk afhankelijk van de oplevertermijn van de labo’s. Ook hier rekenen we met een oplevertermijn van 10 werkdagen.

Ja, u kunt bij ons beide uw asbest- en EPC-attest verkrijgen door middel van een inspectie. ECOTEST biedt bovendien de meest marktconforme tarieven voor deze diensten, aangezien deze onze kernactiviteiten vormen. Klik hierna indien u enkel een asbestattest of EPC-attest nodig heeft.

Jazeker! U kunt een asbestonderzoek krijgen van Leuven tot Lummen en Londerzeel. Eigenlijk in heel Vlaams-Brabant tot dat stukje van Limburg dus.