EPC Attest: Snel
EPC Keuring Antwerpen

EPC certificaat aanvragen in provincie Antwerpen

Voor het verkrijgen van het wettelijk vereiste EPC certificaat regio Antwerpen en omstreken, kunt u terecht bij de energiedeskundigen van Ecotest. Deze EPC-dienst is verplicht bij verkoop of verhuur van Antwerps onroerend goed. Onze Vlaamse energie experts zorgen ervoor dat u binnen 48 uur een volledig rapport ontvangt. Dit bespaart u een hele hoop tijd, en zorgt ook voor het snel kunnen verkopen of verhuren van uw pand in Antwerpen.

EPC attest Antwerpen nodig? Behaal nu EPC certificaat voor uw Antwerps pand.
EPC-keuring Antwerpen, verkrijg nu EPC-certificaat voor uw Antwerpse woning.

Keuring met energieprestatiecertificaat bij Ecotest

Erkende EPC keurders te Antwerpen

  • Energieprestatiecertificaat (EPC) opgesteld door erkende energiedeskundigen.
  • Deskundige keurders voeren een nauwkeurige en snelle keuring uit van uw Antwerpse woning, inclusief de gemeenschappelijke delen.
  • Binnen 48 uur levering van het certificaat door onze EPC verslaggever die gebruik maakt van geavanceerde software.

Wat is de procedure van een EPC keuring?

Benodigde documenten EPC keuring

Voor de keuring heeft u bouwplannen, technische gegevens van de verwarmingsinstallatie en andere relevante documenten nodig. Onze energiedeskundige type A zal u informeren welke specifieke documenten nodig zijn voor uw Antwerps pand.

Verloop EPC controle

De EPC keuring begint met een grondige inspectie van uw Antwerps pand door een erkende keurmeester, oftewel keurder. Deze keurder beoordeelt de isolatie, verwarming, en ventilatie van het gebouw. Vervolgens worden de gegevens ingevoerd in gespecialiseerde software om uw EPC-waarde te berekenen en uw energiescore te bepalen. Uw geschat energieverbruik speelt hier dus een grote rol.

Geldigheid EPC verslag

Een EPC verslag is tien jaar geldig vanaf de datum van uitgifte. Het certificaat moet beschikbaar zijn bij elke verkoop of verhuur van de woning gedurende deze periode. Dit is van toepassing in heel Vlaanderen. Het EPC-certificaat is informatief voor potentiële kopers.

EPC Boeken in provincie Antwerpen

Om een EPC op te zoeken in Antwerpen, kunt u contact opnemen met Ecotest via onze website of telefonisch. Wij helpen u graag verder met het vinden van de juiste informatie en het plannen van een keuring in de Antwerpse regio.

Beiden EPC en asbest keuring in provincie Antwerpen nodig?

Ook elektrische keuring in provincie Antwerpen nodig?

Goedkope prijzen EPC Attest Antwerpse eigendommen

Prijs EPC residentieel in Antwerps pand (RES)

Voor residentiële panden in Antwerpen bieden wij een scherpe prijs voor elk type woning. Bij ons kan u ook terecht voor EPC controle van gemeenschappelijke delen. De kosten voor een EPC keuring starten vanaf €218 inclusief btw. Dit geldt voor appartementen en woningen tot 1000 m² in Antwerpse regio.

Prijs EPC niet residentieel Antwerps pand (KNR)

Voor niet-residentiële panden hanteren wij verschillende tarieven, afhankelijk van de grootte van het pand. De prijzen beginnen bij €340 incl. BTW voor panden tot 500 m², afhankelijk van de wooneenheid. Voor grotere panden gelden aangepaste tarieven in Antwerpse omgeving, afhankelijk van het aantal wooneenheden.

Veelgestelde vragen omtrent EPC-rapport in Antwerpen

Ja, een energieprestatie-attest is verplicht bij de verkoop of verhuur van woningen in België, inclusief Antwerpse regio. Dit attest geeft inzicht in de energie-efficiëntie van het pand.

Voor de verhuur van vastgoed in Antwerpen is minimaal een energielabel C vereist. Dit label toont aan dat het pand voldoet aan de basisnormen voor energie-efficiëntie en de woonst energiezuinig genoeg is voor het verhuren.

Bij Ecotest ontvangt u uw energieprestatie document binnen 48 uur na de keuring. Dit snelle proces zorgt ervoor dat u direct verder kunt met de verkoop of verhuur van uw pand in Antwerpen.

Wij kunnen u adviseren over mogelijke verbeteringen aan uw woning om een beter EPC-label te behalen. Kleine aanpassingen zoals betere isolatie en efficiëntere verwarmingssystemen kunnen een groot verschil maken voor uw Leuvens pand.

U kunt een EPC-attestering krijgen in de volgende gemeenten binnen het Antwerpse gebied:

Ecotest biedt voornamelijk EPC-attesten aan in de gebieden hieronder:

Heeft u nog vragen of wilt u direct een EPC-keuring boeken? Neem dan contact op met Ecotest via info@ecotest.be of bel +32 16 15 28 20. Wij staan klaar om u te helpen met al uw keuringen en certificaten in Antwerpen en ruime omgeving.