Betaalbare Asbestkeuring in Lummen, met Asbestattest

Asbestcontrole nodig? Ecotest helpt graag

Ecotest biedt een snelle en betaalbare service voor het opmaken van een asbestattest voor uw pand in Lummen, wat verplicht is bij de verkoop van woningen met een bouwjaar van 2000 of ouder (Actieplan Asbestafbouw Vlaanderen). Aangezien gebouwen gebouwd vóór 2001 vaak asbest bevatten, is het belangrijk om een asbestinventarisatie uit te laten voeren door een erkend deskundige. Zo bekomt u een geldig asbestinventarisattest voor uw Lummens pand. Enkel een gecertificeerd asbestdeskundige mag zo’n attest opmaken na een grondige inspectie ter plaatse.

asbestkeuring lummen met asbestattest lummends pand
inspectie asbestinventaris huis

Lummens pand met asbest?
Onze voordelen:

Ecotest stelt het verplichte asbestattest op bij de verkoop van uw Lummense woning die gebouwd is in 2000 of eerder. Asbestanalyse en asbestverwijdering zijn cruciaal voor een veilige woningverkoop in Lummen.

  • Officieel erkend door COPRO: procescertificaat asbestdeskundige inventarisatie
  • Goedkoopste prijs voor asbestkeuringen in Lummen
  • EPC + asbestcontrole in 1 keer mogelijk
  • Ervaren controleurs met goede opleiding
  • Snel een afspraak mogelijk

Asbest- EN EPC-attest nodig in Lummen?

Ecotest, niet enkel in Lummen!

Ecotest, een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in EPB- en EPC-verslaggeving, is ook expert in het opstellen van asbestattesten voor Lummense woningen. Onze gecertificeerde deskundigen voeren niet-destructieve, audiovisuele inspecties uit bij uw vastgoedpand in Lummen om asbestverdachte materialen te identificeren en te registreren. Deze inspecties voldoen aan de Vlaamse regelgeving en het vereiste asbestattest, verplicht sinds 23 november 2022 voor woningen gebouwd vóór 2001, wordt verstrekt na afloop.

Oude Lummense woning? Asbestinventarisattest wellicht verplicht

Sinds 2022 vereist de regering een asbestcertificaat voor de verkoop van oudere woningen (vóór 2001) als onderdeel van het Actieplan Asbestverwijdering, niet enkel in Lummen, maar in heel Vlaanderen. Gecertificeerde ECOTEST-inspecteurs beoordelen uw Lummense woning grondig via visuele inspecties en staalnames om asbest te detecteren en documenteren dit in een asbestinventarisatiecertificaat. Bij ECOTEST bent u verzekerd van een competitief tarief met behoud van hoogwaardige asbestexpertise.

Veelgestelde vragen over asbest

Hier zijn wij sterk afhankelijk van de oplevertermijn van de labo’s. Ook hier rekenen we met een oplevertermijn van 10 werkdagen.

Ja, u kunt bij ons beide uw asbest- en EPC-attest verkrijgen door middel van een inspectie. ECOTEST biedt bovendien de meest marktconforme tarieven voor deze diensten, aangezien deze onze kernactiviteiten vormen. Klik hierna indien u enkel een asbestattest of EPC-attest nodig heeft.

Ja, wij zijn actief in andere regio’s dan Lummen. Eigenlijk in heel Vlaams-Brabant, alsook een deel van Limburg en Antwerpen.