EPC Attest: Snel
EPC Keuring Mechelen

EPC certificaat aanvragen in provincie Mechelen

Voor het verkrijgen van een EPC certificaat regio Mechelen, kunt u terecht bij de energiedeskundigen van Ecotest. Deze dienst is verplicht bij verkoop of verhuur van Mechels onroerend goed. Onze experts zorgen ervoor dat u binnen 48 uur een volledig rapport ontvangt. Dit bespaart u tijd en zorgt voor het vlot kunnen verkopen of verhuren van uw pand in Mechelen.

EPC attest Mechelen nodig? Behaal nu EPC certificaat voor uw Mechels pand.
EPC-keuring Mechelen, verkrijg nu EPC-certificaat voor uw Mechelse woning.

Energieprestatiecertificaat bij Ecotest

Erkende EPC keurders te Mechelen

  • Energieprestatiecertificaat (EPC) opgesteld door erkende energiedeskundigen.
  • Deskundige keurders voeren een nauwkeurige en snelle keuring uit van uw Mechelse woning, inclusief de gemeenschappelijke delen.
  • Binnen 48 uur levering van het certificaat door onze EPC verslaggever die gebruik maakt van geavanceerde software.

Wat is de procedure van een EPC keuring?

Benodigde documenten EPC keuring

Voor de keuring heeft u bouwplannen, technische gegevens van de verwarmingsinstallatie en andere relevante documenten nodig. Onze energiedeskundige type A zal u informeren welke specifieke documenten nodig zijn voor uw Mechels pand.

Verloop EPC controle

De EPC keuring begint met een grondige inspectie van uw Mechels pand door een erkende keurmeester, oftewel keurder. Deze keurder beoordeelt de isolatie, verwarming, en ventilatie van het gebouw. Vervolgens worden de gegevens ingevoerd in gespecialiseerde software om uw EPC-waarde te berekenen en uw energiescore te bepalen. Uw geschat energieverbruik speelt hier dus een grote rol.

Geldigheid EPC verslag

Een EPC verslag is tien jaar geldig vanaf de datum van uitgifte. Het certificaat moet beschikbaar zijn bij elke verkoop of verhuur van de woning gedurende deze periode. Dit is van toepassing in heel Vlaanderen. Het EPC-certificaat is informatief voor potentiële kopers.

EPC Boeken in Mechelen (2800)

Om een EPC te boeken in Mechelen, kunt u contact opnemen met Ecotest via onze website of telefonisch. Wij helpen u graag verder met het vinden van de juiste informatie en het plannen van een keuring in de Mechelse regio.

Beiden EPC en asbest keuring in Mechelen (2800) nodig?

Ook elektrische keuring?

Goedkope prijs EPC Attest Mechelse eigendommen

Prijs EPC residentieel in Mechels pand (RES)

Voor residentiële panden in Mechelen bieden wij een scherpe prijs voor elk type woning. Bij ons kan u ook terecht voor EPC controle van gemeenschappelijke delen. De kosten voor een EPC keuring starten vanaf €218 inclusief btw. Dit geldt voor appartementen en woningen tot 1000 m² in Mechelse regio.

Prijs EPC niet residentieel Mechels pand (KNR)

Voor niet-residentiële panden hanteren wij verschillende tarieven, afhankelijk van de grootte van het pand. De prijzen beginnen bij €340 incl. BTW voor panden tot 500 m², afhankelijk van de wooneenheid. Voor grotere panden gelden aangepaste tarieven in Mechelse omgeving, afhankelijk van het aantal wooneenheden.

Veelgestelde vragen omtrent EPC-rapport in Mechelen

Ja, een energieprestatie-attest is verplicht bij de verkoop of verhuur van woningen in België, inclusief Mechelse regio. Dit attest geeft inzicht in de energie-efficiëntie van het pand.

Voor de verhuur van vastgoed in Mechelen is minimaal een energielabel C vereist. Dit label toont aan dat het pand voldoet aan de basisnormen voor energie-efficiëntie en de woonst energiezuinig genoeg is voor het verhuren.

Bij Ecotest ontvangt u uw energieprestatie document binnen 48 uur na de keuring. Dit snelle proces zorgt ervoor dat u direct verder kunt met de verkoop of verhuur van uw pand in Mechelen.

Wij kunnen u adviseren over mogelijke verbeteringen aan uw woning om een beter EPC-label te behalen. Kleine aanpassingen zoals betere isolatie en efficiëntere verwarmingssystemen kunnen een groot verschil maken voor uw Leuvens pand.

U kunt ook een EPC-keuring met certificaat krijgen in de omliggende Mechelse regio, zoals:

Ecotest biedt EPC-attesten aan in de provincies:

Heeft u nog vragen of wilt u direct een EPC-keuring boeken? Neem dan contact op met Ecotest via info@ecotest.be of bel +32 16 15 28 20. Wij staan klaar om u te helpen met al uw keuringen en certificaten in Mechelen en ruime omgeving.