Asbestkeuring in Diest met Asbestattest, goedkoop!

Asbestcontrole nodig? Ecotest helpt graag

Ecotest biedt een snelle en betaalbare service voor het opmaken van een asbestattest voor uw pand in Diest, wat verplicht is bij de verkoop van woningen met een bouwjaar van 2000 of ouder (Actieplan Asbestafbouw Vlaanderen). Aangezien gebouwen gebouwd vóór 2001 vaak asbest bevatten, is het belangrijk om een asbestinventarisatie uit te laten voeren door een erkend deskundige. Zo bekomt u een geldig asbestinventarisattest voor uw Diests pand. Enkel een gecertificeerd asbestdeskundige mag zo’n attest opmaken na een grondige inspectie ter plaatse. Maak nu gebruik van onze gecertificieerde asbestexpertise!

asbestkeuring diest met asbestattest diests pand
inspectie asbestinventaris huis

Diests pand met asbest?
Onze voordelen:

Ecotest stelt het verplichte asbestattest op bij de verkoop van uw Diestse woning die gebouwd is in 2000 of eerder. Asbestanalyse en asbestverwijdering zijn cruciaal voor een veilige woningverkoop in Diest.

  • Officieel erkend door COPRO: procescertificaat asbestdeskundige inventarisatie
  • Goedkoopste prijs voor asbestkeuringen in Diest
  • EPC + asbestcontrole in 1 keer mogelijk
  • Ervaren controleurs met goede opleiding
  • Snel een afspraak mogelijk

Asbest- EN EPC-attest nodig in Diest?

About us

Ecotest, een zelfstandig adviesbureau gespecialiseerd in EPB- en EPC-rapporten, is tevens deskundig in het verzorgen van asbestcertificaten voor Diestse eigendommen. Onze erkende professionals voeren non-destructieve, audiovisuele evaluaties uit in uw Diests onroerend goed in Diest om vermoedelijke asbestmaterialen te detecteren en te registreren. Deze evaluaties voldoen aan de Vlaamse richtlijnen, en het vereiste asbestattest, sinds 23 november 2022 verplicht voor woningen opgericht vóór 2001, wordt na de inspectie uitgereikt.

Oude Diestse woning? Asbestinventarisattest wellicht verplicht

Sinds 2022 vereist de regering een asbestcertificaat voor de verkoop van oudere woningen (vóór 2001) als onderdeel van het Actieplan Asbestverwijdering, niet enkel in Diest, maar in heel Vlaanderen. Gecertificeerde ECOTEST-inspecteurs beoordelen uw Diestse woning grondig via visuele inspecties en staalnames om asbest te detecteren en documenteren dit in een asbestinventarisatiecertificaat. Bij ECOTEST bent u verzekerd van een competitief tarief met behoud van hoogwaardige asbestexpertise.

Veelgestelde vragen over asbest

Hier zijn wij sterk afhankelijk van de oplevertermijn van de labo’s. Ook hier rekenen we met een oplevertermijn van 10 werkdagen.

Ja, u kunt bij ons beide uw asbest- en EPC-attest verkrijgen door middel van een inspectie. ECOTEST biedt bovendien de meest marktconforme tarieven voor deze diensten, aangezien deze onze kernactiviteiten vormen. Klik hierna indien u enkel een asbestattest of EPC-attest nodig heeft.

Ja, wij zijn actief in andere regio’s dan Diest voor een asbestkeuring. Eigenlijk asbestcontroles in alle Vlaams-Brabantse gemeenten, alsook een deel van Limburg (Diest tot Lummen) en provincie Antwerpen.