Hoe renovatieadvies je (veel) geld kan besparen.

Koop je een nieuwe woning of appartement met energielabel E of F? Dan ben je sinds januari 2023 verplicht om binnen de vijf jaar de nodige renovatiewerken uit te voeren om ten minste energielabel D te bekomen.

Je kan natuurlijk in het wilde weg gaan renoveren en hierdoor misschien gaan over-isoleren en over-dimensioneren. Je zit wettelijk dan wel safe, maar op financieel gebied, is dit minder interessant. Veel beter is gericht renoveren, helemaal op maat van jouw woning.

Dit doen we door jouw woning of appartement volledig in te rekenen in onze EPC software. Vervolgens kunnen we allerhande simulaties uitvoeren, waarbij we exact kunnen zeggen welk label bepaalde aanpassingen tot gevolg hebben.

Wil je enkel het hoogstnodige doen om wettelijk in orde te zijn? Dan zou het bijvoorbeeld kunnen dat  je al gesteld bent met enkel het isoleren van het dak en het vervangen van de oude ketel. De ramen met enkel glas vervangen kan dan misschien nog even wachten. Een grote kost uitgespaard. We moedigen uiteraard aan om jouw woning zo energiezuinig te maken, maar het budget laat dit niet altijd toe.

We kunnen dus samen met jou uitpluizen wat de meest budgetvriendelijke oplossing is om wettelijk in orde te zijn en jij kan dan op eigen tempo en naar eigen kunnen de rest van de woning op termijn renoveren.

EPC labelpremie

Misschien wil je ineens ook gaan voor de EPC labelpremie?
Dan moet je voor een woning minstens renoveren naar label C en voor een appartement naar label B.
Je maakt dan aanspraak op een premie tot 5000 euro:

Tabel EPC labelpremie

Ook hier kunnen we simulaties doen en kijken waar je uit zult komen en op welk bedrag je dan aanspraak zult maken.

Renoveren moet je toch, dus waarom er geen voordeel uit halen. 🙂

Interesse in onze diensten m.b.t. renovatiebegeleiding? Die vind je hier:

Bekijk ook:

Ecotest EPB plichtig

Ben jij EPB plichtig?

Wat houdt EPB juist in? EPB staat voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat. Het is een score dat een gebouw krijgt nadat verschillende factoren ingerekend…
Lees meer