EPC certificaat op de dag van de keuring ontvangen? Dat kan!

Wist je dat de opleveringtermijn van een EPC attest kan oplopen van een week tot een maand? Met onze nieuwe dienst EPC 24u gaan we ter plaatse met jou alles inrekenen in de software en jij ontvangt het EPC certificaat binnen de 24u na het bezoek. We geven ter plaatse alvast een indicatie van het label dat jouw woning zal krijgen. En dat is niet het enige voordeel:

  • We kunnen ter plaatse ook proefcertificaten maken.
  • Jij kan live meevolgen wat er ingegeven wordt in de software en kan bijsturen indien nodig.
  • Transparantie ten top.
  • Je kan nog beslissen of alsnog een destructieve staalname uitgevoerd moet worden, naargelang de score.
  • Het certificaat is direct opgeleverd, dus de verkoop of verhuur kan sneller ingezet worden.
EPC 24u woning

Hoe gaat het juist in zijn werk?

Jij boekt een EPC keuring via onze shop Je ontvangt dan een e-mail met de link naar ons klantenportaal

Je bereidt het bezoek alvast voor door alle mogelijke stavingsbewijzen klaar te leggen. Dit kunnen facturen zijn (geen offertes!) of voor- en na foto’s van de werken. Op deze foto’s moet wel duidelijk te zien zijn hoeveel isolatie er gestoken wordt (de dikte) en waar.

Wanneer onze verslaggever langskomt, zal deze samen met jou al de aangeleverde bewijzen ingeven in de EPC software. Jij kan dus live meevolgen, wat maakt dat je zeker bent dat er niets vergeten of foutief ingegeven wordt.

Stel dat je heel zeker bent van isolatie in muren of het dak, maar je hebt hiervan geen stavingsbewijs, dan kan je opteren voor een destructieve staalname. Wij kunnen namelijk enkel ingeven in de software als jij hiervan een bewijs kunt voorleggen. We kunnen dan alvast simuleren wat het resultaat zou zijn van de vermoedelijke isolatie. Als het echt een wezenlijk verschil geeft op de score, is een destructieve staalname zeker een aanrader. We boren dan een klein gaatje in de muur, dak of vloer en met een sonde bepalen we de dikte van de isolatie.

Nadat alles ingegeven is in de software, genereren we on the spot een eerste indicatielabel. Je krijgt het eigenlijke resultaat binnen de 24u in je mailbox. 

Bekijk ook:

Ecotest EPB plichtig

Ben jij EPB plichtig?

Wat houdt EPB juist in? EPB staat voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat. Het is een score dat een gebouw krijgt nadat verschillende factoren ingerekend…
Lees meer