Waarom een heel slechte EPC ook goed nieuws kan betekenen!

Heb je een huis gekocht met een erbarmelijk slecht EPC? Proficiat, je komt in aanmerking voor de EPC labelpremie! Wanneer je sowieso van plan was te renoveren, komt deze premie als geroepen, want wie kan er niet wat extra renovatiebudget gebruiken? Lees snel verder om te ontdekken hoe je deze premie kan binnenhalen.

Ecotest EPC

Hoe slecht moet je EPC zijn? 

Om recht te hebben op de EPC labelpremie, moet je vertrekken van een E of F label voor een huis en een D, E of F label voor een appartement. Iemand die dus een huis koopt met een label D of hoger, kan geen aanspraak maken op de EPC labelpremie. Wel zijn er tal van andere premies die je dan kan aanvragen. Een overzicht van alle mogelijke premies vind je hier.

Slechte EPC: check! Hoe moet het nu verder?

Oké, je hebt wel degelijk een slechte EPC van E of F voor een huis of D, E of F voor een appartement? Dan heb je eerst en vooral een EPC certificaat nodig dat dateert van na 1 januari 2019. Is dit niet het geval, dan moet je dus een nieuwe EPC laten opmaken. Denk hiervoor zeker even aan ons. 😉

Daarna is het een kwestie van minimum naar label C te renoveren voor een huis en minimum label B voor een appartement en dit binnen de 5 jaar na aanvraag van de premie. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de verschillende situaties:

Tabel EPC labelpremie

Kom je in aanmerking voor het sociaal tarief (beschermde afnemer), dan heb je recht op nog extra premie.

Nog meer goed nieuws?

Ja hoor! De EPC labelpremie is cumuleerbaar met de Fluvius-premies voor de verschillende energiebesparende maatregelen, met de renovatiepremie en met de nieuwe Mijn VerbouwPremie. Een overzicht van de premies en wat deze juist inhouden, vind je hier.

Wie echter al een investering heeft gedaan met een eindfactuur in de periode 2017-2020 en daarvoor een premie heeft aangevraagd, zit automatisch in het traject van de totaalrenovatiebonus en komt niet meer in aanmerking voor de EPC-labelpremie.

Hoe kunnen wij helpen?

Onze dienst EPC renovatie helpt jou zo te renoveren dat je exact daar uitkomt waar jij wenst. Wij begeleiden je tijdens het traject en zorgen dat je enkel die werken uitvoert die nodig zijn om het gewenste EPC label te bekomen. Geen onnodige kosten dus. Naast renovatieadvies op maat, krijg je ook 50 % korting op het EPC attest dat je laat opmaken na de renovatiewerken.

Als je nog geen EPC van voor de werken hebt dat opgemaakt is na 1 januari 2019, dan raden wij je aan de dienst EPC voor en na renovatie te nemen. In dit geval maken we een EPC op voor de renovatiewerken en krijg je 50% korting op het EPC attest na de werken. Uiteraard zit bij deze dienst ook begeleiding en advies inbegrepen.

Dus denk zeker even aan ons als adviespartner bij jouw renovatiewerken! 🙂

Bekijk ook:

Ecotest EPB plichtig

Ben jij EPB plichtig?

Wat houdt EPB juist in? EPB staat voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat. Het is een score dat een gebouw krijgt nadat verschillende factoren ingerekend…
Lees meer